in

Във Варна осъдиха 64-годишен по бързата процедура, карал на градус

В бързо производство, Районен съд – Варна осъди 64-годишен водач за шофиране в нетрезво състояние

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Съдът го лиши още от право да управлява моторно превозно средство в продължение на 1 година, съобщават от пресслужбата на съда.

64-годишният мъж седнал зад волана на товарен автомобил „Форд Транзит“ на 25 август тази година. Около 17 ч. на тази дата, при движение по бул. „Република“ в посока бул. „Сливница“, той бил засечен да изпреварва и управлява рисково, поради което друг участник в движението сигнализирал органите на реда.

Пристигналите полицейски служители извършили проверка с дрегер, а впоследствие и взетата от водача кръвна проба отчела алкохолно повлияване в концентрация от 1,27 промила.

64-годишният подсъдим призна вината си. Той е неосъждан досега. Одобреното от съда споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/