in

Любители на орхидеите се събират във Варна

снимка: facebook

Орхидееното общество кани нови членове с уханни награди тази събота във Варна

Лекция за имената на орхидеите ще прерастне в куиз с ценни подаръци. Международният експерт Крум Сотиров и президент на Първо орхидеено общество ще направи атрактивното представяне на 29 септември в Арт-салона на Радио Варна от 18 ч.

Сбирката е отворена за любители на орхидеи и за хората, които искат да станат членове на обществото. То е първата у нас и единствена неправителствена организация, която вече трета година развива изкуството за отглеждане на орхидеи, разпространява знания и спомага за опазването и разпространението на тези невероятни растения.

„Ще говорим как се формират имената на орхидеите, които от ден на ден стават все повече видове. Ще говорим как името подсказва за грижата, която да се положи.

Както и какво да се прави с растенията в такива моменти като сега, когато температурите танцуват, а все още има силна слънчева светлина. На финала ще задавам въпроси върху лекцията. Те ще са трудни, но най-бързите и верни отговори ще бъдат наградени със забележителни колекционерски орхидеи“, казва Крум Сотиров.

Всеки новозаписал се член ще получи като подарък цъфнала благоуханна орхидея.
Първо орхидеено общество е основано през ноември 2015 г.от орхидеения експерт и международен лектор Крум Сотиров и ентусиасти от Варна и региона.

 

Обществото провежда лекции за отглеждането на орхидеи, поддържа библиотека с литература, трупа фонд от колекционерски видове. Организира походи за наблюдение на диви орхидеи на живо и демонстрации и практика по пресаждане. В него могат да участват и дистанционни членове, които получават лекции по канал в youtube.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/