in

След ремонта тръгва нова транспортна схема на Варна

Снимка: www.gtvarna.com

Въвеждането на новите линии и променените маршрути на настоящите ще започне до края на годината  

Нови линии, променени маршрути на автобусите, изцяло различна концепция за градския транспорт. Това очаква Варна след приключването на мащабните ремонти по пътната инфраструктура в града.

„Очакваме втората фаза на проекта за Интегриран градски транспорт с новата транспортна схема на града“, каза вчера Злати Златев – изпълнителен директор на „Градски транспорт” ЕАД, в отговор на сигнал на кмета на район „Аспарухово“ Калина Белмезова, съобщава радио Варна.

Според нея гражданите от южните квартали, които ползват линия номер 12 и тролей номер 88 имат ежедневни проблеми: препълнени автобуси или липсата им в пиковите часове от деня става предпоставка ученици да не могат да отидат навреме на училище. Ще обмислим тези проблеми, но нямаме достатъчно автобуси. Отделно и ремонтни дейности възпрепятстват спазването на автобусното разписание, заяви Златев по време на заседанието на общинската комисия по транспорт.

Въвеждането на новата транспортна схема трябва да започне до края на годината. Тя е част от генералния план за организация на движението на територията на Община Варна, който включва също бъдещи велоалеи и зони за паркиране. Изработването му се финансира от Европейската банка за възстановяване и развитие с 200 000 лева.

Новата транспортна схема пък е направена след анализ на потока от пътници в различните части на града. Тя предвижда въвеждането на обиколни линии, които да свързват всички части на града без прекачване. Други автобуси пък ще превозват пътници от вътрешността на кварталите към основните линии, които ще се движат по главните булеварди и обратно.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/