in

Варненци: Тънем в боклуци

снимка facebook

Жители на централните части на града алармират за проблем със сметоизвозването, по два-три дни контейнерите стоят непочистени

Купища боклуци в и извън контейнерите за смет стоят с дни неизвозени. За този проблем ни алармираха наши читатели. Според  варненци има случаи на чували, непочистени повече от седмица. Добре, че се застуди, за да не се вмирисваме, но лятото беше ад. Става дума за улици в идеалният център на града. Сигналите валят ежедневно.  Микросметища, заради неизхвърлени боклуци, са образувани най-вече в район „Одесос.“ Служителите на чистотата изхвърлят само съдържанието на контейнерите, но не и това, което е извън тях.

Според договора за сметоизвозването за 61 млн.без ДДС , който има Варна, контейнерите в града се изхвърлят и почистват ежедневно. Само в някои второстепенни участъци е въведен режим за извозване – през ден или два.

Фирмите, които чистят града са две. “ЗМБГ” АД – София  обслужва районите “Одесос” и “Приморски”. В “Младост”, “Владиславово”, “Аспарухово” и Звездица пък  чисти “Консорциум Варна 1” ДЗЗД Варна.

Друг проблем е, че хората масово изхвърлят извън контейнерите, когато са претъпкани и тази гледка остава така с дни. Допълнителен щрих към картинката внасят „търсачите на съкровища по кофите“ – клошарите които правят ежечасови проверки и оставят неатрактивните отпадъци извън контейнерите.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева