Варненци : Спирките в града са кошмар

Реклама

За масови случаи на псевдоремонти на спирки из Варна, ни алармираха наши читатели. Става дума за спирки в крайните варненски квартали, където съоръженията се ремонтират временно върху ръждясали конструкции със счупени стъкла.

Безобразие – ремонтират ги със счукани стъкла върху ръждясали държачи и след месец отново всичко е счупено, но не от вандали , а от некачествени ремонти, оплакаха се жители на града.

снимки facebook

Заслоните в крайните квартали са в най-окаяно положение 

Това коментираха наши читатели в сигнал за няколко такива спирки в квартал „Кайсиева градина“. Пишат се ремонти, усвояване на средства, а ние гражданите стоим на дъжда и вятъра, коментират пътници.

снимка facebook

Междувременно други жители на града се гневят от липсата на спирки по протежението на булевардите, където се ремонтират и движението тече само в едното платно. Зимата идва, започват дъждове и снегове, как ще си чакаме и без това закъсняващите заради ремонтите автобуси, гневят се пътниците. Най-ярка илюстрация на това са липсващите спирки по протежението на разкопките на булевард „Левски“, където хората чакат с часове изложени на вятър и студ директно на платното.

снимки facebook

Разбити спирки има във всички по крайни райони в града, за разлика от централните части, където повечето са обордувани с информационни табели.

2,5 млн европари се наливат в лъскави спирки с висок човекопоток 

Припомняме ви, че миналата година бе даден старта на проект по оборудването на 100 спирки във Варна с информационни табла. Новите придобивки ще бъдат осигурени благодарение на евросредства, финансиращи проекта „Интегриран Градски Транспорт на Варна – втора фаза“. Проекта следва да се реализира до две години  и ще бъдат финансирани с европейски средства в размер на над 2.5 млн. лева.

До момента в рамките на проекта „Интегриран Градски Транспорт на Варна 2012-2015“ 84 спирки на масовия градски обществен транспорт (МГОТ) са оборудвани с информационни табла за информация на пътниците в реално време. Общият брой на спирките на МГОТ по предлаганата оптимизирана транспортна схема е около 280.

Стоте спирки, които също ще се сдобият с табла, са такива, на които спират автобуси на повече от една линия и има съществен пътникопоток.

Спирките са в ръцете на концесионери, общината само проверява

Носещата конструкция трябва да е изработена от стомана, а боядисването ще трябва да е прахово в същия цвят като кутията на таблото. Съоръженията ще трябва да имат внедрена LED технология.

От общинската администрация обясняват, че спирките във Варна са отдадени на концесия от 2006-та за срок от 15 години до 2021 година. Фирмите са задължени да поддържат съоръженията, а пък Общината по всяко време може да ги проверява.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Това са най-добрите гарнитури за печеното агнешко

Агнешкото месо е едно от задължителните блюда на Великден и Гергьовден. Но само месо не…

преди 11 минути

Български граничари с нов голям удар

От пресцентъра на МВР съобщават за медия "Нова Варна", че гранични полицаи са задържали над…

преди 22 минути

Димитър Главчев дава казуса „МБАЛ „Мама и Аз“ на ДАНС и прокуратурата

От пресслужбата на Министерски съвет съобщават, че служебният премиер Димитър Главчев ще подаде сигнал в…

преди един час

Какво могат да си купят пенсионерите в България с отпуснатата великденска добавка?

Припомняме, че на пенсионерите в България, чиято пенсия не надхвърля 526 лева, беше отпусната еднократна…

преди един час

На летище в България започнаха експерименти за предизвикване на изкуствен дъжд

Стана ясно, че на летище Русе са започнаали експерименти за предизвикване на изкуствен дъжд. Към…

преди един час

Ергенът вбеси зрителите

На крачка от финала на "Ергенът", сезон 3, поредната отпаднала участничка е тихата и скромна…

преди 2 часа