in

Маски срещу носии в ОУ „Ангел Кънчев“

Снимки: Facebook

Учениците от III – „г“ клас в ОУ „Ангел Кънчев“ с класен ръководител Таня Босева почитат будителите облечени в народни носии от различни райони на България.

Снимка: Таня Босева

Правят го за първа година и смятат да се превърне в традиция.

Снимка: Таня Босева

„Българските празници, традиции и обичаи са едни от най-красивите в света. Не виждам защо почитаме и взаимстваме от чужди държави празници, които нямат нищо общо с българското, пише преподавателката до редакцията на „Нова Варна“.

Снимка: Таня Босева

Учениците ми и техните родители, на които съм благодарна за това, че прегърнаха идеята ми и изцяло ми съдействаха, са тези които ме мотивираха. Освен прекрасните носии, много от децата носеха и материали за будителите. Днес подрастващите се впечатляват от всичко западно и някак загърбват родното. Днес, обличайки носиите,  усещаме българския дух. Радвам се, че децатав края на деня питаха кога отново ще сложат носиите си. Надявам се на трети март отново да покажем красотата на страната си, като гордо носим носиите и дано се включат повече българи, разказва началната учителка.

Снимка: Таня Босева

 

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.