Гората над Варна – сеч, боклуци и трупове на крадени коли

Снимка: Facebook, Sava Savov
Снимка: Facebook, Sava Savov

Грозни горски гледки са публикувани в социалните мрежи, тонове боклуци замърсяват местността “Планова” край квартал “Възраждане”

Снимка: Facebook, Sava Savov

Варненци коментират в социалните мрежи грозните гледки сред красивите есенни листа в гората в местност “Планова”, която се намира над кв. “Възраждане”. В страницата “Забелязано във Варна” Сава Савов публикува снимки, от които се виждат купчини отпадъци, сред които има изхвърлени документи от ДКЦ “ЧАЙКА” ЕООД, някои съдържащи лични данни.
“Тези отпадъци се изхвърлят по тъмно, за да не се вижда кой го изхвърля! В близост има и една огромна купчина с гуми”, коментират запознати.

Снимка: Facebook, Sava Savov

“Планова и Балъм дере се използват за сметище от години. Дърветата са изсечени от ромите,  гората е наполовина от това, което беше… институциите обаче спят и нехаят”, пишат още варненци.

Живеещите в района са подавали не еднократно сигнали, отговорът е – “Ами ние как да разберем кой е, не можем да вардим денонощно”….

Снимка: Facebook, Sava Savov

Освен че е сметище, гората явно е и място за разфасоване на крадени коли, съдейки по останките… Из цялата гора има такива купчини гуми и изпочупени авточасти.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

снимка btv

Омбудсман на релси

Разбиха схема с колцентрове за измами в интернет