in

Глобиха с 5000 лв. шефа на „Евроманган“

5000 лева глоба – това е наказанието на управителя на „Евроманган“ Дейвид Уелингс, който беше санкциониран заради отказа да бъде открито производство по несъстоятелност на „Евроманган“.

Управителят на изпадналото в несъстоятелност дружество „Евроманган“ е поданик на Кралство Великобритания, със статут на постоянно пребиваващ в България, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура – Варна.

Прокуратурата в Добрич увеличи глобата от 1000 на максималната позволена. Припомняме, че Уелингс получи глобата по член 227б, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК. Деянието се наказва с лишаване от свобода до 3 години или с глоба до 5000 лева.

Дружеството, което е концесионер на мангановата мина в село Оброчище, е спряло плащанията към  четири частни дружества. Задълженията само към Министерството на енергетиката към 31 декември 2016 г. близо 170 000 лева, а размерът на публичните задължения на „Евроманган“ ЕАД са били 1, 672 млн. лева.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.