in

Сиамските близнаци Богдан и Янко под ключ в Бургас (СНИМКИ)

Снимката е илюстративна

Сиамските близнаци Богдан и Янко са под ключ в социален дом в Бургас.

До тях не се допуска никой друг освен семейството и всякаква информация за състоянието им е забранена, пише „България Днес“.

Богдан и Янко се родиха през август 2016 г. Майката е 14-годишна ромка, а бащата – неин втори братовчед. Двамата въртят тайна любов, а тя лъсва, когато забременява. Бременността ѝ се проследява от лекари, но те не виждат аномалията заради остарялата техника в болницата в Сливен.

Снимка: Майката на близнаците/ bTV

„Мога само да кажа, че за сиамските близнаци се полагат перфектни денонощни грижи. Имаше решение те да не бъдат разделяни. Състоянието им не е обект на обществен интерес и такава информация не може да бъде давана“, лаконична бе директорката на дома за медикосоциални грижи „Вяра, Надежда и Любов“ в Бургас д-р Пепа Ралчева.

Снимка: Богдан и Янко през 2017 г./ Монитор

Майката Мария настоява отрочетата й да бъдат разделени, тъй като единият – Богдан, е добре и дори я разпознава, докато другият – Янко, е в кома от раждането си. Тя се надява поне Богдан да може да се прибере вкъщи и да си го отглежда.

*******
Спонсор на наградата този месец:pizzaro-pizzavarna

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.