in

Потресаващи подробности за жената, която хвърли новороденото си в реката

Снимката е илюстративна

От прокуратурата в Кърджали дадоха повече яснота по случая, при който жена захвърли бебето си във Водното огледало, в района под блок 28 във „Възрожденци” в Кърджали.

Предвид неизяснената съдба на детето, лекарите подават сигнал. Веднага са изяснени издирвателни действия. По-късно е открито трупчето на детето. Това заяви в ефира на Нова тв представител на прокуратурата.

„Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Детето е родено живо, а тя явно го е изхвърлила в ледените води“, каза той.

„Очакваме днес да ѝ бъде повдигнато обвинение по член 120 от наказателния кодекс’, завърши експертът. Росица Стоянова от социалното подпомагане в Кърджали разкри повече за родилката „Отделът ни познава майката от около 2 години, когато се е наложило да се наложи мярка настаняване в приемно семейство на двете ѝ най-малки деца, които са близнаци. Има други 3 деца, които не са с мярка за закрила. Получавала е помощ от родителите на мъжа, с когото е живеела“, каза тя.

„В момента е най-важното да се погрижим за трите деца, които са останали без родителска грижа. Ще ги настаним в семейство на близки, повече е попълнило необходимите документи. Става въпрос за бабата по бащина линия на децата, но юридически този човек не е техен баща“, завърши Стоянова.

*******
Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/