in

Паркът в Аспарухово тъне в боклуци и разруха(СНИМКИ И ВИДЕО)

Снимка: Стефано Стефанов

Паркът във варненския квартал „Аспарухово“ тъне в боклуци, а детските площадки са изпочупени и опасни за децата, сигнализира нашият читател Стефано Стефанов.

Има разпилени стари дрехи, парцали, битови отпадъци и мебели из целия парк.

Снимка: Стефано Стефанов
Според него от една седмица никой не чисти и боклуците си мухлясват
Снимка: Стефано Стефанов
„Площадката се намира точно до будката на охраната. С течение на  времето се развиха болтовете на люлките и частите изпопадаха. След седмица  ги откраднаха. Звъняхме да подаваме сигнали да мине поддръжка. Но само приказки нищо друго“, пише нашият читател.

„От две години и чешмичката не работи, съоръженията са опасни за децата ни. Подавали сме многократно сигнали и нищо не се случва. И това не е проява на вандалски акт, а нескопосано свършена работа“, твърди Стефанов.

Кметът на района Калина Белмезова ще разпореди проверка по сигнала. „Относно боклуците сме имали и други сигнали преди няколко месеца. Ще се свържем с фирмата, с която имаме договор – „Консорциум Варна 1“, отговори тя на въпрос на „Нова Варна“.

Снимка: Стефано Стефанов

„Детските площадки са изградени по европроект, Ние можем само да констатираме и контролираме. Подали сме сигнал към голяма община и имаме уверение, че ще я ремонтират скоро“, увери Белмезова.

 

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.