in

Спор в Бургас: Може ли дрога да се предава чрез френски ласки?

Снимката е илюстративна

Могат ли френските ласки да те вкарат в затвора – пред този казус са изправени юристите в Бургас.

30-годишна жена, заловена да управлява автомобил след употреба на амфетамини, обяснила пред полицаите, че наркотиците са попаднали в организма ѝ след орална любов.

Случаят е от 10 януари. Силвия Пеева се движила с лек автомобил „Фиат Пунто“, когато към 1,10 часа на ул. „Митрополит Симеон“ в Бургас, колата била спряна за проверка от полицията, пише „Дарик“.

При тест с дрегер за наркотични вещества, апаратът отчел бензодиазепини, амфетамин и метамфетамин. Униформените останали озадачени, когато младата жена обяснила, че се връща от дома на приятеля си, с когото само минути по-рано се впуснали в разгорещена прелюдия към удоволствия в „хоризонтално положение“. Щедрата орална любов и последвалият бурен екстаз, до който довела партньора си, били гарнитурата в еротичното блюдо. Затова и полевият тест по слюнка дал такъв резултат.

Макар описаната сюжетна линия да присъства често в мокрите сънища на силния пол, версията ѝ била отхвърлена. Още повече, че подобен сценарий, полицаите вече били чували. От три други жени в рамките на месец, обявили се до една за страстни почитателки на „френския класицизъм“.

По случая е образувано незабавно производство по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс, който предвижда отнемане на книжката, дерегистрация на автомобила, до 3 г. затвор и глоба до 1500 лв.

Извън чисто криминалната нишка и пикантните подробности, случаят разбива преградите между сладострастието на любовната игра и консервативното наказателно право. И поставя на дневен ред един по-важен въпрос:

Може ли жената да носи наказателна отговорност за погълнатата семенна течност. оментарите по темата, един от друг по ексцентрични, отправят ценителите на „музикалните миниатюри“ в пътешествие из света на медицината, криминалистиката, органичната химия, инженерната наука, и дори… кърменето. За еротика и интимност тук изобщо не се говори.

Ето избрана част от коментарите по темата:

„Както бебето поема антитела от кърмата на майка си и тя трябва да е здрава, така има логика, вещества от телесните течности на един човек да преминат в друг човек. Не е ясно в какъв процент става това.

Зависи, ако това се повтаря многократно, защо да не отиде. Колко вещество – зависи от тръбопровода. Един може да има 1 милилитър, друг – 0,1 милилитър, и ако тръбопровода му е голям и с достатъчно сила…както с шланговете в бензиностанциите…“.

Юристи отправят призиви да се направи следствен експеримент, за да се установи – предават ли се наркотични вещества при орална любов. И да се провери – ще отчете ли дрегерът алкохол в кръвта на жена, чиито устни са доставили наслада мъж, прекалил със спиртните напитки.

Коментар на медицинско лице:

„Естествено, че е възможно. Но първо зависи от това, когато са приети веществата. Дозите, достигащи до семенната течност, никога не могат да са в такива високи нива, които да бъдат засечени от дрегера.

Но принципно, всяко едно вещество, когато мине през бъбреците и се обработи, попада до всички течности, които се отделят от организма, включително и слюнката… Освен това има няколко вида метаамфетамин.Това не е чисто вещество. И трябва да се види за колко време се преработва и се появява в крайните участъци на мъжките тела, в какви нива и т.н. И и чак след това, може да се направи извод каква е първоначалната доза приета от мъжа…Все пак, за да бъде засечено с дрегер, той трябва да взел изключително големи количества. Да не говорим, че и нейния организъм също го е преработил още веднъж. Има си нива на полуразпад, време…

И в този случай, за да отчете дрегерът метаамфетамин, който някой е приел преди известно време, а субстанцията е минала през два организма, нали разбирате, че този, който е употребявал, трябва да е Господин Метаамфетамин. Целият му организъм трябва да е направен от метаамфетамини.

Все пак това по-скоро е криминалистичен и съдебно-медицински проблем. И ако влезе в съда, ще се влачи поне две- три години. Като започнат да искат експертизи от този, от онзи, от Марс и Венера, Юпитер… Всичко е въпрос на доказване….“

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.