in

Най-големият частен жилищен кораб пристига в Бургас (СНИМКИ)

Снимка: port-burgas.bg

Най-големият частен жилищен кораб на планетата The World ще посети Пристанище Бургас през 2021 г.

Плавателният съд е жилищна общност и е собственост на жителите му, които имат общо 165 апартамента на борда му.

По предварителни планове на собствениците, корабът ще пристигне в Бургас на 16 май и ще остане 3 дни, съобщават от пресцентъра на Пристанище Бургас.

Жителите на кораба са от над 40 страни. Някои от собствениците предпочитат да живеят на борда постоянно, други го посещават периодично през годината или пък отдават под наем апартаментите и студиата.

Снимка: port-burgas.bg

Средно между 150-200 пасажери и техните гости обитават кораба, а за тях се грижи персонал от 280 души. Най-големият луксозен жилищен кораб в света е собственост на 142 различни семейства от 19 страни от Северна Америка, Европа, Азия, Австралия, Южна Америка, Южна Африка. Жителите на кораба планират маршрутите на круизите съвместно с капитана и решават кои дестинации да посетят.

„The World” плава под знамето на Бахамските острови и има брутен тонаж 43,188 тона. Той е дълъг 196,35 метра, широк 29,8 метра и развива максимална скорост от 18,5 възела.

На борда има голямо лоби, четири ресторанта, три бара, цигарен салон, бутик и шоурум, магазини за хранителни стоки и деликатеси, фитнес център, билярдна зала, голф симулатор, тенис корт в пълен размер, писта за джогинг, спа център, плувен басейн, кино, театър и библиотека.

Годишно корабът посещава около 100 пристанища по 2-3 дни престой в 30 страни на шест континента с експедиции до някои от най-екзотичните кътчета на света, включително Антарктида и Гренландия.

Снимка: port-burgas.bg

За пасажерите се организират непрекъснато екскурзии, забавления, беседи – запознаване с история, културни традиции на държавите, които посещават. На борда се канят известни местни музиканти, които представят, както съвременна, така и традиционна музика.

Във всяко пристанище, експерти от различни сфери се качват на борда, за да разказват на жителите и гостите на кораба за всичко – от местната религия, политика, икономика до обичаите на местните народи, дивата флора и фауна, интересни места и обекти, които да се посетят.

Снимка: port-burgas.bg

Оператор на частния луксозен круизен кораб е „ResidenSea”. Компанията има политиката да не разкрива кои са купувачите на жилищата, а всички корабни студиа и апартаменти с 3 спални са продадени. Но винаги има шанс някой собственик да реши да продаде, и ако си мечтаете да станете собственик на жилище в „The World, трябва да знаете, че таксите за корабоплаване (в зависимост от имота) започват от 60 000 до 300 000 щатски долара годишно. Те обхващат екипаж, гориво, поддръжка, пристанищни такси, храна.

Снимка: port-burgas.bg

8 милиона щатски долара е входната такса. Тази сума ви купува лизинг, който изтича в далечната 2052 година.

За август 2021 г. в Бургас е заявено посещение и на луксозния лайнер „Symphony” на компанията „Cristall Cruises”.

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.