in

6 чувала с наркотици изхвърли морето край Шабла

Чували със 170 кг кокаин е изхвърлило във вторник вечерта морето край Шабла, съобщи регионалното радио „Добруджа“.

Дрогата е била иззета от Гранична полиция.

„От снощи МВР активно работи и днес финализираме до голяма част съвместните си действия с румънските колеги – до този момент са над 170 кг кокаин. Такива количества наркотици в света малко се задържат. ГД „Гранична полиция“, шефът на ГДБОП, главният секретар са там на място“, обяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов.

Той посочи, че от снощи вътрешният министър Младен Маринов действа заедно с центровете в Румъния.

„Само преди два дни на митницата пък задържахме над тон и половина марихуана. Така че искам да благодаря на колегите, че активно действат по всички линии. Препращам го към нашите опоненти, които казват, че службите не работят, или преди две години говореха, че едва ли не участват в наркотрафик. А същите хора за две години рекордни количества наркотик са задържали по границите и на базата на съвместни операции“, допълни премиерът.

Вътрешният министър уточни, че откритите шест пратки кокаин са били увити в непромокаема материя и спасителна жилетка, така че да се се държат над водата. По думите му кокаинът е с високо качество.

Припомняме, още от петък Румънската полиция провежда мащабна операция, след като на брега на Черно море бяха намерени пакети с наркотици.

От тогава около 300 полицаи и 14 кораба на бреговата охрана патрулират по брега. В операцията участват хеликоптери и гмуркачи.

Преди два дни на няколко плажа край Констанца изплуваха още около 150 килограма кокаин. Румънската полиция призова местните жители да не отварят пакетите. Наркотикът е с висока концентрация – над 90% и досегът с него може да е опасен.

Смята се, че през Румъния се транзитират наркотици от Латинска Америка за Европа.
Предполага се, че намерените пакети са част от голяма пратка от около тон кокаин, засечена на кораб преди около две седмици.

в 13 часа днес в сградата на Граничното полицейско управление в Каварна ще бъде даден брифинг от административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров и главния секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.