in ,

Румънецът Адриан през сълзи: Съжалявам, не исках да я убия

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Преди минути стана ясно, че румънецът, причинил смъртта на малката Рaди, ще остане в ареста.

Състав на Варненския Окръжен съд с председател Петър Митев постанови най-тежката мярка „задържане под стража“ на 32-годишният румънски гражданин Адриан Крецу.

Той е обвинен в непредумишлено убийство на 4-годишната Радослава Славова. Както „Нова Варна“ писа, трагедията стана в следобеда на 29 юни на паркинга в Морската градина пред известно варненско заведение.

Мотивите на съда бяха, че Крецу няма постоянен адрес у нас, той е чужд гражданин и е признал за извършването на тежко престъпление.  Всичко това може до доведе до извода, че е способен да се укрие от закона при по-лека мярка. По време на заседанието, на което присъстваха съпругата и неговата тъща, които са били в автомобила по това време, Адриан се разплака и каза, че горчиво съжалява.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

„Нямам дете, но със съпругата ми от години се опитваме да имаме, затова разбирам колко е тежко на родителите“, каза още той.

По искане на адвоката му от добричката адвокатска колегия – Арменчев, стана ясно, че Адриан категорично отказва да бъде сниман дори, чрез защитата си той поиска от съда медиите да бъдат изведени от залата, искане, което съдия Петър Митев не уважи.

В хода на заседанието се изясни, че Адриан е направил пълни самопризнания и е готов да задейства с всичко на разследването. Според закона за престъплението, в което е обвинен той, може да получи от две до шест години лишаване от свобода.

Мярката му може да бъде обжалвана в седемдневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Припомняме, че в неделя вечерта стотици варненци се събраха пред сградата на Община Варна в знак на протест срещу допускането на автомобили на територията на Морската градина. Протестът бе организиран спонтанно от жителите на града и няколко неправителствени организации след трагедията в събота, при която нелепо загина малко дете, прегазено на платен паркинг в Морската градина.

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева