in

Какво време ни очаква по морето?

Снимка: Pixabay

Днес над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Увеличение на облачността ще има чак по-късно през деня, но ще остане почти без валежи.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 25 – 26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над страната ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, по-значителни в следобедните часове над Западна България и на отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт и дневните температури слабо ще се повишат. Максималните ще са предимно между 26° и 31°, в София около 26°. През нощта валежите ще обхванат по-голямата част от страната, а в Западна България ще са значителни и придружени с гръмотевични бури.

Над планините ще има променлива, по-често значителна облачност. Следобед на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се усили и ще се ориентира от юг. През нощта срещу неделя в масивите от Западна България валежите ще са значителни и с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Източник: meteo.bg

*******
Спонсор на наградата този месец: Happy LifeHappyLife

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/