in ,

„Максуда“ атакува: Пак дъжд от камъни по колите на бул .“Левски“( СНИМКИ)

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

За поредният инцидент нанесъл материални щети алармираха наши читатели. От полицията потвърдиха за случилото се, но санкции няма

Порочната практика да бъдат замервани с камъни автомобили, движещи се по бул „Левски“ в района на „Максуда“ във Варна продължава. Последният случай за това е от миналият четвъртък следобед, разказаха наши читатели, участници в нея.

С огромни камъни, хвърляни от малки и големи жители на махалата са били обстрелвани две коли, преминаващи по трасето в четвъртък около 18 часа. Тактиката на мургавите жители на квартала била първо цели фамилии да излизат на шосето и по този начин да забавят скоростта на колите.

Резултатите от атаката са нарушена цялост на боята и изкривена предница на колата, разказа дама, която е шофирала в момента там.  По техен сигнал на мястото са пристигнали екипи на Първо и Трето РПУ.

 

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

От полицията обаче не са пожелали да издадат констативни протоколи за щетите на автомобилите, разказаха нашите читатели. Причината е, че вандалството по закон не се води ПТП. Щетите по автомобилите са по купетата и капака, представете си какво би станало, ако някой от камъните пробиеше прозореца, коментираха пострадалите. За случката потвърдиха и от пресцентъра на варненската полиция.

От там обясниха обаче, че се откликва на всеки сигнал, до момента обаче заловени извършители няма. Преди време по подобен повод служители на реда връчили предупредителни протоколи на родителите на ромски деца, които застрашавали движението по трасето на „Левски“ в района.

Вандалската практика с хвърлянето на камъни по колите не е от вчера. За такива случаи алармират шофьор във фейсбук почти веднага след като „Левски“ беше пуснат за движение.

“Този булевард стана като забавачница, горе деца хвърлят предмети, по-надолу хора се хвърлят пред колите, за да изкарат някой лев. Ако полицията не се намеси май няма да го използваме!”, коментират гневни шофьори.

Повече по темата четете тук 

 

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева