in

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева в Летния театър довечера

Снимка: "Варненско лято"

„Ladies of Jazz“ събира Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева довечера в Летния театър.

Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще представят във Варна проекта си „Ladies of Jazz“. Заедно с тях ще бъдат и The Fingertones – Филип Александров – клавишни, Богомил Енчев – ударни, Светослав Неделчев – Козмо – бас, Петко Дреников – китара, Арнау Гарофе – саксофон и Тодор Бакърджиев – тромпет. За Варненския фестивал в проекта ще участва и симфоничен оркестър.

Броени дни преди големия концерт Рут Колева, която е инициатор и двигател на мащабното събитие, споделя: „Специалното на представянето на проекта ни във Варна е, че този път ще имаме с нас симфоничен оркестър с диригент Ганчо Ганчев – за пръв път правим проекта със симфоничен оркестър и ще бъде нещо различно и като музика, и като усещане, и е нещо, което задължително трябва да бъде видяно. Създаването на „Ladies of Jazz“ се случи в средата на миналата година, когато ми хрумна идеята да направим обединение на различните нюанси на женското присъствие в българския джаз, но и да хвърлим един мост между поколенията. Аз съм огромен фен на Камелия Тодорова и на Милица Гладнишка и ми се искаше да имаме повод да бъдем събрани на едно място заедно. И този проект ни събра. Смятам, че стана много разнообразен и много енергичен сам по себе си с нашите прилики и разлики като изпълнители, а и като хора, и това го прави уникален.“

Соул, фънк и джаз ще е стилистичната рамка на концерта, който събира три поколения български изпълнителки на една сцена. Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева ще представят своята селекция от ярките пиеси от световната дамска джаз сцена. Ще чуем техния прочит на велики песни на Ella Fitzgerald, Jill Scott, Erykah Badu и други. Авторска музика и български хитове като „Прошепнати мечти“ и „Да е влюбен този свят“ също ще дадат цвят на програмата.

Началото на концерта е 20 ч. в Летния театър

*******
Спонсор на наградата този месец: Lira_Magazin

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/