in

За първи път в морската ни столица – Varna Restaurant Week 21 – 29.09. Най-вкусният фестивал за годината

– За първи път Restaurant Week излиза извън София
– Най-добрите ресторанти в София, Пловдив и Варна са включени в есенната селекция на най-успешния български Фестивал на ресторантите
– Резервации се приемат през restaurantweek.bg
Restaurant Week за първи път излиза извън пределите на столицата, за да предложи на любителите на качествените ресторанти кулинарно преживяване на три различни места в България – Варна, Пловдив и разбира се София.
Седмото издание на Седмицата на ресторантите се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в 15 ресторанта в морската столица на България – Варна, както и в над 37 ресторанта в София и Пловдив. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня авторски и вкусни менюта.
За фиксирана цена от 30 лв. за куверт ще получите възможност да изберете от две тристепенни менюта, които шеф-готвачите на отделните ресторанти са подготвили единствено и само за фестивалните дни. Изисканите ястия ще бъдат успешно подкрепени от специалната винена селекция на Bibendum на преференциална цена за Restaurant Week от 12 вина с различен произход, цвят и вкус. Всеки от ресторантите ще предложи на участниците във Фестивала най- доброто вино за своите ястия.
От Mastercard дават уникалната възможност да гарантирате предварително своята резервация като платите куверта си с тяхна карта, както и да спечелите комплимент бутилка френско вино по време на кулинарното преживяване.
Restaurant Week предлага на любителите на добрата и вкусна храна възможността в рамките на 9 дни да опитат различни и уникални ястия в най-добрите ресторанти в България. Всеки един от участниците може да остави своето мнение и препоръка и да участва в избора на най-добрите ресторанти на Фестивала.
Амбицията на организаторите на Фестивала от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg са да покажат майсторството и многообразието на родните шеф-готвачи и ресторанти, както и да работят за възпитаването на добрия гурме вкус.

Кои са участващите ресторанти?
В Restaurant Week участват най-интересните, утвърдени и модерни ресторанти в България. В това издание на Фестивала може да откриете 15 ресторанта във Варна, като можете да откриете техните специални менюта на www.restaurantweek.bg.
Морската кухня на Варна:
На морето, без значение от сезона, се яде риба – независимо дали е черноморска, средиземноморска, речна или океанска – Варна е мястото, където ще я приготвят с майсторлък и финес. Разбира се, тук изборът от ресторанти с рибно меню е най-голям. Посетете Мидена Къща Аспарухово , НЕМО – Морска гара – Варна, Rappongi Beach, БМ ОЛЕА /BM Olea или Mr.Baba.
Европейската кухня е представена от KARÉ meet & eat, Marché, Клуб на Докера , Red Canape, Ресторант 59 и Villa Mare Restaurant. Специално за любителите на италианския вкус препоръчваме Ресторанти La Pastaria , средиземноморската кухня е в El Kapan и Ресторант Парми, а испанската и американска кухня ще намерите в Massa Kitchen.
Всички ресторанти, участващи в селекцията на Restaurant Week ще откриете на www.restaurantweek.bg.

Посетете:

Мидена къща

Снимка: Мидена къща

Ресторант Парми

Снимка: Ресторант Парми

Ресторант BM Olea

Снимка: BM Olea

El Kapan

Снимка: El Kapan

KARÉ meet & eat

Снимка: KARÉ meet & eat

 La Pastaria

Снимка: La Pastaria

 

Marche

Снимка: Marche

Massa kitchen

Снимка: Massa kitchen

Ресторант 59

Снимка: Ресторант 59

Villa Mare

Снимка: Вила Маре

Restaurant Week в София, Пловдив и Варна се организира от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg с подкрепата на Mastercard и Bibendum.

*******
Спонсор на наградата този месец: Retro_Museum

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/