in ,

ВМРО – Варна: Призоваваме варненци да гласуват за Иван Портних

снимка Мердин Берберов,Нова Варна

Не можем да подкрепим кандидат обвързан с левицата, нито пък да изберем „гласуването по съвест“, защото сме патриотична организация и носим отговорност за бъдещето на града, обявиха днес от областната организация на ВМРО в морската столица.

Те категорично обявиха подкрепата си за балотажа към бившия кмет и настоящият кандидат за пореден мандат на ГЕРБ Иван Портних. Според Иво Пазарджиев, разумният и последователен избор на варненци би бил да бъде подкрепен кмет, който е допринесъл сериозно за развитието на града.

Пред нас имаше три варианта – да призовем да се гласува по съвест, да подкрепим Костадинов или съответно това, което избрахме – да дадем подкрепата си за Иван Портних. Костадинов не може да играе ролята на обединител, може да разчита само на тъмни мнозинства, пък и непростима е прегръдката му с БСП, каза още Пазарджиев. Според него Иван Портних е донесъл много позитиви на града, и с оглед това да продължи и да се създаде работещо мнозинство в местния парламент е логично да дадат подкрепата си за него.

Според Пазарджиев обаче на тези избори във Варна е имало много нарушения , едно от които е масовото неотчитане на преференциите. Според тяхно паралелно преброяване се губят огромно количество преференциални гласове. Това дало повод за подаване на жалба за ново преброяване на преференциалните гласове във Варна.

ВМРО Варна удвои резултата си на този вот, категоричен бе областният председател на организацията и новоизбран общински съветник, Венцислав Сивов . Хората на Каракачанов във Варна са с двама избрани общински съветници – доц Николай Евтимов и Венцислав Сивов. Резултатите ни в областта също са  добри, имаме двама съветници в Суворово, един в Аксаково и трима в Девня, отчете той. ВМРО вече е незаобиколим фактор в местната политика и ние ще се стараем да са изпълним приоритетите си, обещани по време на предизорната кампания, допълни той.

Патриотите не отрекоха, че след проведени в последните дни разговори, вероятно ще бъдат част от мнозинството в ОбС, но не на всяка цена. Падането на таксите на детски градини и ясли, изграждането на нови спортни съоръжения и безопасността на варненци са сред основните приоритети на съветниците от ВМРО, за които ще работят следващите четири години в местния парламент.

Повече вижте във видеото:

 

Видео Мердин Берберов, Нова Варна

 

*******
Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева