in ,

Официално: БСП не подкрепя Костадин Костадинов (ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

БСП няма да подкрепи Костадин Костадинов в битката за кметския стол в неделя. Това стана ясно на нарочна пресконференция на БСП днес.

„Националният съвет на БСП никога не е подкрепял лидери на други партии, какъвто е Костадинов,  за свои кандидати. Няма как да подкрепим кандидат с екстремно поведение“, категоричен бе председателя на предизборния щаб Иван Иванов.

„БСП не е водила разговори с нито един от кандидатите за кмет. Гласувайте по съвест, това казваме на нашите симпатизанти“, допълни кандидатът за кмет на община Варна проф. Анелия Клисарова по време на на пресконференцията.

„Националният съвет е единствения орган, който утвърждава кандидати, предложението на Борислав Гуцанов за Костадинов е нелегитимно. Градското ръководство е със снето политическо доверие“, допълни Иванов. Коментарът беше по повод изпратено до медиите съобщение от градското ръководство на БСП за подкрепа към Костадинов.

„Водят се мръсни вътрешни партийни войни. Ани е жертва на вътрешно партийно предателство. Част от нашите партийни другари откраднаха около 1500 гласа и ще бъдат докладвани на НС“, коментира още Иванов.

Химера е да се стопи разликата от около 34 000 гласа между двамата останали кандидати. Чисто математически Иван Портних ще е следващият кмет.

Проф. Клисарова благодари за подкрепата на варненци и заяви, че е доволна от резултатите.

276 гласа не достигнали тя да е на балотаж в неделя.

Повече вижте във видеото:

*******
Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.