in

Момиче е в болница, след като бе пребито от съученички във Варна

Снимка: "Нова Варна"

Конфликт между ученички от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна завърши в болница за една от тях.

Инцидентът се е случил на 6 ноември пред училището. За него ни сигнализира майката на пострадалото 17-годишно момиче и ученичка в 11. клас.

В момента дъщеря ѝ е настанена във варненска болница с хематоми по главата, няма опасност за живота ѝ, но все още се очакват резултати от изследвания.

Промяна в отношенията между двете непълнолетни момичета, които са в съседни класове, настъпва в понеделник. По думите на майката тогава срещу детето ѝ започва психически тормоз, касаещ се в непрекъснати обиди и показване на неприлични жестове, а тя разбира за проблема едва когато се стигнало до физическата саморазправа в сряда.

В ученическата драма се намесил и пълнолетният приятел на другата единадесетокласничка. Той се появил пред училището и започнал да заплашва и изнудва пострадалата да се обади на приятеля си с цел да си уговори среща с него. След това той започнал да притеснява и него, и баща му.

Напрежението ескалира на 6 ноември пред училището. Камери от близкия магазин са запечатали неприятната случка.

По думите на майката момичето е нападнато вербално отпред от две момичета по време на междучасието. Дъщеря ѝ ги замерила с цигара, а те започнали да я ритат. Техни съученички са се опитали да ги разтърват, но в момента, в който тя се обърнала, нападателките скочили върху гърба ѝ и започнали да я удрят по главата. Според нея покрай събралото се множество е минала и учителка, която след това е заявила, че не е видяла нищо.

След инцидента пострадалата ученичка влиза в час, а ръководството на учебното заведение е уведомено за него. Следва разговор и с училищния психолог.

Сигнал в полицията за конфликт между две ученички на територия извън училището е получен в следобедните часове в сряда, съобщиха за „Нова Варна“ от пресцентъра на ОД на МВР – Варна. Участничките в него са установени. С тях ще работят инспектори от Детска педагогическа стая. Работи се по изясняването на случая.

От Регионалното управление по образованието във Варна заявиха, че не са били уведомени от ръководството на училището за възникналия инцидент и ще го проверят незабавно.

Заместник-директорът Деско Николов потвърди за случая с побоя. Той обясни, че бащата на битото момиче е инициирал среща в дирекцията, след която са се уговорили да бъде насрочена среща между родителите и замесените, за да се изслушат всички страни и обстоятелства, довели до агресията. Ще бъде проведено и заседание на Съвета.

Той е категоричен, че учебното заведение прави всичко възможно, за да се грижи за учениците си.

Родителите от своя страна се надяват, че случаят няма да бъде потулен, а детето им ще може да посещава часовете без страх.

*******
Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.