in

Още трима екскандидати обжалват изборните резултати във Варна

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Делата в Административния съд във Варна след местните избори продължават, съобщиха от институцията

Три жалби са образувани от кандидат-кметове на Коалиция „Ние, гражданите“.

Милен Събев – кандидат за кмет на район „Одесос“ оспорва решение на Общинската избирателна комисия във Варна, с което е оповестен новият кмет – Георги Недев от ПП „ГЕРБ“.

По същата причина, но за район „Приморски“ се жалва Надка Йонова, която не приема решение на ОИК, с което става ясно, че избраният кмет на район „Приморски“ е отново Петя Проданова от ПП „ГЕРБ“.

Последната жалба в Административния съд е на Светлозар Николов – кандидат за кмет на община Варна, който оспорва решение на ОИК за спечелилият изборите за кмет Иван Портних от ПП „ГЕРБ“. Николов не е съгласен и с допуснатите двама кандидати на втори тур за кмет на Варна.

Тримата жалбоподатели твърдят, че посочените решения на Общинската избирателна комисия във Варна са незаконосъобразни, неправилни и нищожни и изборът на кмет за съответния район и община, посочен в жалбите, трябва да бъде обявен за недействителен.

*******
Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева