in ,

Инцидент със спукана глава в СУ „Найден Геров“ във Варна (СНИМКА)

снимка Нова Варна

За инцидент, завършил със спукана глава алармират родители на ученици от СУ „Найден Геров“ във Варна. Сблъсък между двама седмокласници – М. Н. и И. Б. е обект на доклад, изготвен от ръководството на училището, каза за „Нова Варна“ шефът на регионалния инспекторат по образование Венцислава Генова.

Случката е от вчера. Според доклада в края на голямото междучасие „се създава ситуация“ при която един ученик е наранен. Седмокласникът И. е ударил по неустановени причини съученика си М. От снимки, публикувани в социалните мрежи виждаме кървав прорез на главата. Медицинско лице е оказало веднага помощ.

От доклада не става ясно точно как се е случило това. „Не става въпрос за побой“, коментира Генова. Или поне това не е упоменато в документа. Тя е уведомила и Министерството на образованието.

Родители не пожелаха да коментират ситуацията. Според запознати напрежение между двете момчета съществува отдавна и сблъсъкът съвсем не е бил случаен.

„На вниманието на: Директорите на СУ „Н. Геров”. До днес мислех,че изпращаме децата си на училище, но след множеството инциденти и поредните пострадали от днес, вече мисля да отнемам от времето на дъщеря ми за домашни, за да я обучавам на самозащита и да е подготвена за бойното поле, в което се е превърнал 7-в клас“, пишат родители в социалните мрежи.

Зам. директорът на училището Йорданка Златева не пожела да даде повече информация по въпроса дали има напрежение в VII в клас.

„От вчера влиза в сила наредба за приобщаващо образование“, беше единственият коментар на Златева.

 

*******
Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.