in ,

Ученици от Вълчи дол помагат на самотни възрастни хора

Снимка: Клуб "Усмивка"

Учениците от Средно училище „Васил Левски” във град Вълчи дол и доброволци в клуб „Усмивка” с нова кауза – „Да подарим усмивка на самотен човек”.

Съдбата на самотните хора във вече обезлюдените села и малки градчета в България ги е трогвала винаги. Кампанията, организирана от тях, е за самотните, трудолюбиви и добри жени и мъже, на възраст над 70 години, без близки роднини и деца, заминали далече, за да търсят работа. Хора, останали в очакване някой да им отвори вратата, някой да им каже „Добър ден!”. Очите им светват от радост, усмивка озарява лицата им. Те са щастливи.

Желанието на доброволците е да зарадват тези хора за Коледа и Нова година със символични подаръци и хранителни продукти за празничната трапеза, съобщават организаторите.

Елхово клонче със светещи играчки, баница с късмети, няколко добри думи и младежка компания. А усмивката в знак на благодарност е това, което ще стопли техните сърца и ще ги мотивира за други добри дела.

С тази кампания доброволците от Клуб „Усмивка” се включват в световната инициатива „Щедрият вторник“, който през 2019 година е на 3 декември с фокус върху образованието и мото „Лично за дарителството в училище“. За осъществяването ѝ помага Фондация BCause: в помощ на благотворителността.

Целта на кампанията е да бъдат набрани 1000 лв. Ако искате да подкрепите учениците от СУ „Васил Левски” в техните усилия да изненадат приятно самотните хора в навечерието на предстоящите празници, можете да го направите, като изпратите дарителски SMS с кодова дума DMS SAMOTNI на телефон 17777 към всички мобилни оператори или чрез платформата на Фондация BCause.

Информация за инициативата можете да видите тук.

*******
Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/