in

Откриха нов корпус на детска градина във „Виница“ (СНИМКИ)

Снимка: live.varna.bg

Новият корпус на ОДЗ „Иглика“ в кв. „Виница бе осветен днес в присъствието на деца, учители и родители, съобщиха от пресцентъра на Община Варна.

Строежът започна през месец юли 2018 и завърши за една година. В новото крило има 4 групи, медицински кабинет, стаи за персонала, изградена е и топла връзка с другата сграда на детското заведение.

Снимка: live.varna.bg

По време на ремонта бе разширено дворното пространство, където вече има четири площадки за игри.

Снимка: live.varna.bg

„Днес, в Деня на християнското семейство, полежавам на всички да бъдете задружни и сплотени в грижите за нашите деца“, заяви кметът Иван Портних, който бе гост на тържеството.

Снимка: live.varna.bg

„Трябва да мислим и за още една сграда във Виница, тъй като децата в квартала се увеличават. Знаете, че работим по изграждане на нов парк със спортен комплекс, след което ще ремонтираме и улицата до детската градина“, каза кметът Иван Портних.

Снимка: live.varna.bg

Гости на събитието бяха и Петя Проданова, кмет на район „Приморски“, Елена Кенарова, началник-отдел „Образование“ в Община Варна. Поздравления отправи и директорът на ОДЗ „Иглика“ Марчела Петрова.

Снимка: live.varna.bg

Това е второ мащабно строителство, което се извършва в детското заведение в рамките на 5 години. През 2014 г. бе изграден нова сграда, чрез която бяха осигури допълнителни 60 места за деца. Средствата – около 4 млн. лв., бяха осигурени от държавата – за строителство на сгради в ОДЗ „Иглика“ и в ОДЗ 11 във „Владиславово“.

Снимка: live.varna.bg

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/