in

Кои са основните играчи в Oбщински съвет-Варнa?

Снимка: Нова Варна

В последните дни след втората сесия на Общинския съвет във Варна имаше размествания на някои основни играчи във Варна.

Този съвет за разлика от предходния има повече политически партии и участници. Това доведе до по-сложни взимоотношения и разпределение на отговорните позиции.

Заседанието протече в 4 точки при кворум от 49 присъстващи и двама отстъстващи, водено от председателя на местния парламент Тодор Балабанов.

За заместник-председатели бяха избрани Генадий Атанасов от „Свобода и Воля“, д-р Лидия Маринова от ГЕРБ, д-р Янко Станев от СДС и Христо Атанасов от Земеделски народен съюз „Александър Стамболийски“.

Отново един от водещите съветници и зам.-предсетадел остава д-р Янко Станев, който се е доказал безспорно като неизменим фактор в обествено-политическия живот на Варна. Дългогодишната му успешна работа беше отново призната от мнозинството в съвета. Очаква се той отново да бъде един от най-дейните ръководители в Общината.

Нов млад играч е Генадий Атанасов. Той успя да премине през политическата вихрушка и да сформира не само политическа група, но и да заеме заместникпредседателското място. Неговото влияние в новия съвет се очаква да е значително предвид завидните политически умения, които успя за кратко време да демонстрира.

В друг център на влияние остава Христо Атанасов , който също безспорно доказа качествата си в предходния местен парламент. Неговата политическа партия не успя да формира група с патриотите, с които останаха разделени и взаимно отслабиха влиянието си, но все пак зае мястото на зам.-председател.

Основен играч остава Тодор Балабанов, който има задача да реализира политиките на партия ГЕРБ и да ръководи мнозинството.

Основни задачи, пред които е изправено новото мнозинство, са: данъчната политика и формирането на Бюджет 2020 г.

За кмета Иван Портних ще бъде напрегнато до формирането на бюджета и стиковането на новия местен парламент. Засега местната изпълнителна власт е в развитие в застой, но очакваме и там наместване на администрацията.

                                             *******

Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/