in , ,

Варненец почисти графитите от Градската художествена галерия (СНИМКИ)

Снимка: Дамян Радев

Варненецът Дамян Раднев почисти чрез екологична технология графитите от сградата на Градската художесвена галерия „Борис Георгиев“ в морската столица.

След двуседмична работа на 17 декември той е възвърнал добрия вид на една от емблематичните исторически сгради във Варна в частта към училище „Св. св. Кирил и Методий“.

Снимка: Дамян Раднев

Той разказа, че тя е била нашарена от цинични надписи, драсканици и подписи още в края на 2017 година.

„Самото почистване се извърши с екологична машина, която не използва вода, химикали и високо налягане. Използвах вакуум, чрез който се постигат невероятни резултати, защото няма нужда от почистване преди и след манипулацията и защото събира боклука, филтрира го и го пресява, а всичко това става с една мобилна машина, с която си партнираме“, обясни варненецът.

Това е първият подобен проект на Дамян и той е завършен успешно, а той е мотивиран да продължи тази дейност и през следващата година.

„През новата 2020 г. започвам активно да разпространявам дейността си, защото този град има нужда от красив облик“, категоричен е Дамян.

Снимка: Дамян Раднев

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.