in , ,

Варненци с бензин и доброта в кръвта помогнаха на болни деца (СНИМКИ)

Снимка: Petar Dimitrov - Peca

Дни преди Рождество варненски мотористи отвориха сърцата си за децата от Дома за медико-социални грижи в квартал „Виница“ и показаха, че освен бензин имат и милосърдие в кръвта си.

Води ги желанието не само да задоволят част от списъка с материални потребности на институцията, но и да дарят това, което не може да се закупи – любов, внимание и състрадание.

Снимка: Petar Dimitrov – Peca

Инициативата е под надслов „По-добра Коледа за децата от Дом „Майка и дете“, а организатори са свободните мотористи от Varna Bikers.

На 22 декември двайсетина души замениха мотокостюмите с коледни и посетиха дома във „Виница“, където занесоха продукти от първа необходимост, два инхалатора и нова пералня. Дарението е било предварително консултирано със служителите на институцията спрямо нуждите ѝ. Средствата за закупуването им мотористите са събрали чрез предварително организирана кампания, в която са се включили десетки.

Снимка: Petar Dimitrov – Peca

Правят го за първи път, но са решени да се превърне в традиция за всеки по-голям празник и за в бъдеще да помагат на различни институции.

Искат да покажат, че не се интересуват само от високи скорости и мотоциклети, а са способни на много повече, когато са обединени от благородна кауза.

В Дома за медико-социални грижи за деца за резидентна грижа са настанени 50 деца с вродени или придобити увреждания, хронично болни и недоносени деца. Освен общите грижи за всяко дете е осигурена и необходимата медицинска помощ, рехабилитация и социализация.

Според мотористите, които се срещнаха се деца, условията в дома за чудесни, а малчуганите – прекрасни.

Снимка: Petar Dimitrov – Peca

На 21 декември мотористи от варненски клубове организираха за трети пореден път благотворителен коледен обяд за възрастни и немощни варненци. Те бяха нахранени с приготвена на място храна, а след това получиха торбичка с продукти.

В същия ден за пета поредна година мотористи от софийски клуб, облечени като Дядо Коледа, зарадваха с подаръци деца в неравностойно положение в столицата, след като вече бяха получили техните писма с желания. На 22 декември те посетиха и децата в Роман.

Всеки, който има възможност да помогне на децата в Дома за медико-социални грижи, може да го направи, като дари.

Сметка за дарения:

BG 04UBBS 800 231 06107802
BIC: UBBS BGSF
Банка: ОББ – клон Варна

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.