in

Кога ще дойде снегът

Снегът ще се отложи за след Коледа, в дните до Нова година. Това съобщи за БНТ синоптикът Анастасия Стойчева. „На 24 декември температурите ще останат малко по-високи от обичайните.

През всички дни от самата Коледа ще има преваляния, те ще са слаби, предимно в планините. Там валежите ще са главно от сняг“, каза тя.

Доста по-различно ще е времето след Коледа. Още на Бъдни вечер, по Коледа и в Деня на бащата, 26 декември, се очаква силен студен вятър, със скорост на поривите около и над 100 километра в час.

Сняг ще падне в планините и по високите полета на Западна България. На 28 и 29 декември ще нахлува голяма порция студен въздух с доста ниски температури, а в резултат на Средиземноморски циклон валежите ще са по-съществени и ще са от сняг. Ще се образува снежна покривка, допълни още Стойчева.

След Нова година температурите отново ще тръгнат нагоре. Възможно е да посрещнем 1 януари с пролетни температури над 10 градуса.

 

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/