in

Самолет със 100 души на борда се разби в Казахстан (ВИДЕО)

Кадър: YouTube

Най-малко 14 души са загинали, а около 30 са ранени при катастрофа на пътнически самолет в Казахстан, съобщи агенция Казинформ, цитирана от dir.bg.

По-рано бе съобщено за девет жертви и 9 ранени, включително шест деца.

В самолета е имало 95 пътници и петима души екипаж.

Самолетът на казахстанската авиокомпания „Бек еър“ е излитал от Алмати за столицата Нур Султан, но не успял да набере височина и закачил бетонно ограждение, след което се блъснал в двуетажна сграда.

Около 30 души са ранени, от които 17 са в критично състояние, съобщиха казахстанските власти.

Президентът Касим-Жомарт Токаев поднесе в „Туитър“ съболезнования. Той каза, че е свикал правителствена комисия и че отговорните за катастрофата ще бъдат наказани строго.

„Бек еър“ използва обикновено самолети Фокър 100. Полетите на всички самолети от този тип са спрени докато бъде установена причината за катастрофата.

Към този момент няма данни за пострадали българи при самолетната катастрофа в Казахстан, довела до множество жертви и ранени, информират от Министерството на външните работи.

Българското посолство в Казахстан е в постоянен контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

Пътническият самолет със 100 души на борда катастрофира рано тази сутрин при опит да излети от Алмати за столицата Нур-Султан. Машината се е ударила в бетонна стена на края на пистата на летището и се е разбила в сграда. Работата на спасителните екипи продължава.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Казахстан на телефони +7 7172 90 15 15 и +7 701 304 24 77.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/