in ,

Варна помага: Вълна от съпричастност към болният Генчо Христов

Снимка: Мердин Берберов/ "Нова Варна"

Десетки варненци предложиха финансова помощ за инвалидизирания мъж в тежко положение, за който „Нова Варна“ ви разказа вчера.

Само за ден с нас се свързаха няколко души, които пожелаха да подпомогнат финансово и по друг начин болният и безпомощен мъж.

Сред пожелалите да подадат ръка на търсещият работа и подкрепа Христов бе и собственикът на дом за настаняване на болни възрастни хора, който предложи да го приюти безвъзмездно. Ако Христов би имал желание, дори би могъл да работи в дома, разказа намеренията си пред „Нова Варна“ собственикът му Тихомир Черамов.

С посредничеството на медията ни Община Варна реагира светкавично и обяви, че ще помогне на мъжа в беда.

Експерт от дирекция „Социални дейности“ към Община Варна е провел телефонен разговор с него и го е посъветвал да подаде документи за подпомагане с еднократна финансова помощ, както и за настаняване в специализирана институция или социална услуга от резидентен тип.

Припомняме ви, че той е на 51 години и не може да се справи с препятствията в живота си. Заради множество заболявания Генчо е с ТЕЛК и пенсия в размерна 146 лв

Има задължения от 13 000 лв. към 4 банки и се страхува, че те ще посегнат на боксониерата му – единственото нещо което има. Христов няма семейство и роднини. Дължи 13 000 лв. на четири банки. Кредитът е взимал, за да може да живее. „Само лекарствата ми струват 100 лв. месечно. Ако не ги взимам ще се задуша“, сподели той. Не ми остават много за храна, ток и други разходи.

Отчаяният мъж се надява на чудо и на помощ. Би искал да намери място, където ще го подслонят и ще се грижат за него.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева