in ,

Внимавайте. И един ден воден режим във Варна може да върне хората на улицата

Колаж: Нова варна

В последните седмици покрай водната криза в Перник започнаха доста спекулации и във Варна.

Видимо намалелите количества на вода в язовир „Цонево“ и създалите се страхове в хората бяха използвани умело от крайни популисти, които всяват смут и паника в обществото. Както стана ясно от областния управител на област Варна – „Вода има даже и да не капне капка дъжд“.

НО докато си играят на популистки игрички, отговорите на следните въпроси не станаха ясни:

Как „Напоителни системи“ ЕАД, клон Варна са използвали водата от „Цонево“?

Какви са аварийните планове при технически проблеми или проблеми с недостиг?

Честите спирания на водадата от ВиК-Варна за профилактика или ремоти, понякога без да има ремонти, нагнетяват напрежението.

Управляващите да не забравят зимата на 2013 г. Варненци ясно показаха, че са нетърпими към проблеми с битовите им нужди. Всичко това ясно показва, че при една недобре информирана среда и аварийна ситуация със сигурност ще бъдат използвани за всяване на паника. И както се казва в народната приказка „Иди обяснявай, че нямаш сестра“.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Георги Костов

Георги Костов е предприемач, иноватор, експерт по европейски проекти, информационни технологии и активен общественик. В миналото е бил участник в политиката.При създаването на проекта Нова Варна взима активно участие и остава почетен член на екипа от редактори. Активно се занимава с подпомагане на младите хора и иновативни проекти.