in

Докъде стигна строежът на спортния комплекс на ул. „Студентска“ (СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов/ "Нова Варна"

Изграждането на новия спортен комплекс в кв. „Левски“ продължава и и вече се вижда как ще изгледа, когато бъде открит.

Кметът на Варна Иван Портних обяви, че той ще бъде готов до есента, но явно има забавяне на дейностите, вида репортер на „Нова Варна“.

Снимка: Мердин Берберов/ „Нова Варна“

Новото спортно място в града ще бъде разположено върху площ от 17 дка. Проектът предвижда изграждането на нови открити спортни площадки за футбол, баскетбол, многофункционална спортна площадка (за волейбол и тенис на корт), фитнес, тенис на маса и детска площадка, нова пътека за бягане и каране на ролери.

Снимка: Мердин Берберов/ „Нова Варна“

Проектирана е едноетажна сграда, в която са обособени съблекални, кабинети, заведение за хранене с покривна терасата. Ще бъда изградена и зона за отдих, алейна мрежа, осветление, озеленяване, както и реконструкция на съществуващия паркинг, който ще бъде – с 46 паркоместа.

Снимка: Мердин Берберов/ „Нова Варна“

Новата спортна база на ул. „Студентска“ струва 2 187 267 лв. с ДДС и ще бъде достъпна за всички ползватели, включително и за хора с увреждания.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.