in ,

Адванс Академи и iCard стартират общ проект за развитие на ИТ уменията сред учениците

Снимка: advanceacademy.bg

Само няколко седмици след като дигиталният портфейл на варненската FinTech компания, iCard стана първият в България, който в партньорство с Visa бе одобрен официално от Apple и започна да предлага услугата Apple Pay на своите клиенти (услуга, която позволява на всички притежатели на iPhone да плащат безконтактно използвайки само телефона си), днес бе представен нов проект, в който водещи партньори са най-голямата ИТ Академия в Източна България – Advance Academy и най-голямата FinTech компания в Източна Европа – iCard.

Снимка: advanceacademy.bg

Целта на проекта е развитие на ИТ уменията сред децата във Варна. iCard ще финансира частично програмата за обучение на деца от 1-ви до 12-клас, като бъдещите курсисти ще ползват специална отстъпка от крайната цена за обучение.
През 2019 година Advance Academy разработи авторска STEM програма за различни възрастови групи – 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас, за чието реализиране отново главна заслуга имаше подкрепата на iCard, с чиято помощ бяха закупени специални обучителни системи от серията KANO, които позволяват на децата да сглобят работната станция, на която след това да изучават блоково и алгоритмично програмиране.

Снимка: advanceacademy.bg

“За нас е изключително важно, че за втора поредна година, iCard като лидер в ИТ сектора не само в България, а и в Европа застава до нас и ни подкрепя в нашето развитие. Без тяхното финансово участие и менторство нямаше да успеем да разработим нашата авторска STEM програма за ученици, през която преминаха вече над 600 деца.”, сподели Адрияна Митева, изпълнителен директор на Advance Academy.

Снимка: advanceacademy.bg

“През 2020 имаме една цел – ИТ академия във всеки град”, споделя Станислав Тодоров, съосновател и маркетинг директор на най-големият ИТ обучителен център в Източна България. “Advance Academy стартира франчайзинг програма, с която искаме да създадем клонове на академията в по-големите градове на България като приложим натрупания опит и споделим нашите учебни програми. Надеждата ни е, че повече компании ще последват примера на iCard и ще инвестират в развитието на ИТ талантите в България. Един модерен и развит ИТ сектор автоматично подобрява средата на живот във всеки град, отваря работни места в търговията, логистиката, имотите и най-важното дава добавена стойност на икономиката”.

Снимка: advanceacademy.bg

През новата година Advance Academy отново стартира цялостни програми за обучение насочени към възрастни по Web Development, Java Development, PHP Development, Quality Assurance и Digital Marketing. През тези програми са преминали близо 400 човека, като сериозен процент вече успешно са се реализирали в ИТ сектора. През Януари стартират и записвания за новите учебни групи на Ученическата ИТ академия, които ще са за деца от 1-ви до 12-ти клас.

Снимка: advanceacademy.bg

iCard АД е основана през 2007 г. с екип от 8 души. Днес компанията е лидер на пазара на дигитални финансови услуги с операции в 30 страни и с над 250 служители. През 2019 г. водещият продукт на компанията, дигиталният портфейл iCard, достигна 500 000 потребители в цяла Европа, които предпочетоха българското платежно решение. Дигиталният портфейл е пуснат на пазара в началото на 2018 г. и към днешна дата е спечелил доверието на над 300 000 потребители на водещи пазари като Италия, Франция и Англия. Отскоро засилен интерес към iCard има и в Румъния, която има потенциал да изпревари дори италианския пазар. Сред основните предимства на портфейла са безплатната му инсталация и регистрация, липсата на каквито и да е месечни такси, възможността да се плаща с телефон Android и iOS, както и да се правят мигновени преводи на пари между потребителите му.

Снимка: advanceacademy.bg

Ако искате да научите повече за възможностите и курсовете предлагани от AdvanceAcademy,
можете да посетите уебсайта на академията www.advanceacademy.bg или Facebook страницата:

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/