in

Вдигат с 10% заплатите в „Градски транспорт“

Още тази седмица Общината ще преведе над 2 млн на дружеството, през март се очакват и още субсидии и компенсации във връзка със социалната му функция, коментира пред „Нова Варна“ ситуацията председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов

В момента в дружеството предстои подписване на колективния трудов договор, в който се предвижда 10% увеличение на заплатите на работниците и служителите в дружеството-се казва в писмото.
От „Градски транспорт” ЕАД опровергават изнесените данни за евентуално спиране на дейността на дружеството заради задължения и посочват, че по този начин се правят опити за създаване на обществено напрежение.

Както „Нова Варна“ писа преди дни бяха изнесени данни за задълженията на „Градски транспорт Варна“ ЕАД. Те, според официалната позиция на дружеството, възлизат на 6 милиона лева.

Дружеството ще получи още тази седмица от Община Варна 2,3 милиона лева , с които ще бъдат погасени част от просрочените задължения и общият им размер ще намалее до 3,7 милиона лева . През март се очаква и държавна субсидия, която да помогне за погасяването на задълженията.

Ежегодно в този период от годината има обаче натрупване на задължения ,защото докато върви процедура по приемане на държавния и общинския бюджети, дружеството не получава субсидии и компенсации във връзка със социалната функция, която изпълнява. Средствата се получават през месец март и се използват за погасяване на натрупаните задължения, коментира за „Нова Варна“ председателят на местния парламент.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева