in

Бизнесът организира протест във Варна

снимка facebook

Тази събота хотелиери и ресторантьори край морето ще протестират символично с жълти жилетки пред сградата на Общината. Искат намаляване на ДДС то в туризма и отлагането на наредба Н-18 

Представители на малкия и среден бизнес в България организират на 29 януари във Варна и София протест подкрепен от Българска Асоциация на Заведенията /БАЗ/, Сдружение на Заведенията в България, /СЗБ/.

Въпреки , че е анонсирано обаче БХРА не подкрепя инициативата, каза за „Нова Варна“ председателя на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Протестът е планиран за 12:00 часа пред сградата на Община Варна в Морската столица и пред площад „Народно събрание“ в София. Организаторите настояват за отлагане влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й.

Проблемите са много, коментира за „Нова Варна“ председателя на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев. По думите му няколко са исканията, които работещите в сферата на туризма във Варна и в цялата страна имат.  Напрежението в хотелиерския и ресторантьорския сектор расте. Поводите за това са промените в Наредба 18, които засягат всички фирми, опериращи на територията на България и приемат плащане в брой, както и ДДС ставката, за която Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настоява да бъде намалена на 5 %.

Относно Наредба Н-18, известна като наредбата за касовите апарати, Павлин Косев изказа мнение, че бизнесът още не е готов за тази промяна. „За наредбата сме, но тя трябва да се доизчисти, за да може да се приложи в реалния й смисъл“, категоричен бе той.

 

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева