in ,

Скачат случаите на пневмонии и бронхити във Варна

Усложненията от остри респираторни заболявания във Варна за седмица са 70, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. От тях 33 са бронхити, а пневмониите 37. Данните са за периода 17-23 януари.

Броят на регистрираните остри респираторни заболявания съобщени от общо практикуващите лекари във Варна са 482 случая срещу 367 от предходната седмица.
Най-голям е броят на заболелите във възрастовата граница 5-14 години, където са регистрирани 183 случая. При децата на възраст под 5 годни има регистрирани 88 случая. За лицата на възраст 15-29 годни случаите са 95, а за възраст 30-64 – общо 106 случая. При хората над 64 годишна възраст има регистрирани 10 случая на ОРЗ.

Заболелите от грип за периода 17-23 януари са 11 случая срещу 8 от предходната седмица, съобщиха още от здравната инспекция за Moreto.net

През първите 4 дни на тази календарна седмица (20-23 януари) се наблюдава незначително завишаване на общата заболяемост със среден интензитет на разпространение, и стойности под предепидемичните. Очаква се достигане на предепидемичните стойности след регистриране на нови заболели до края на тази седмица.

Информация за точния брой на заболелите ще бъде налична на 27 януари след 10.30 часа, уточниха от здравната инспекция.

За обсъждане на динамичната епидемична обстановка по отношение на грип и ОРЗ и завишения броя на усложненията от остри респираторни заболявания, на 28.01.2020г от 14 часа ще заседава Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол в борба с грип и ОРЗ.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева