in ,

Ще се разминат ли с минимални присъди убийците на дядо Георги от Белослав?

колаж Нова Варна

Близките му се опасяват, че убийците му ще се разминат с минимални присъди, признали вината си. Делото тръгва във варненския окръжен съд във вторник

Година след зверското престъпление, във Варненския окръжен съд тръгва делото за убийството на 80-годишния Георги Николов в Белослав. Припомняме ви, че
зверското убийство, придружено с грабеж, стана миналият януари в къщата на възрастния мъж. Според хронологията на събитията на 24 януари в Белослав възрастният мъж бе открит мъртъв от брат си, който живее в съседство.

От дома на 80-годишния самотно живеещ пенсионер липсвали пари. Впоследствие стана ясно, че сумата открадната след убийството бе от порядъка на 10 000 лв. Веднага след залавянето на двамата заподозрени пък тръгнаха слухове, че парите били проиграни за една нощ на хазарт. Назначена бе  съдебно-медицинска експертиза,  която да установи начина, по който е била умъртвена жертвата.

Ден преди зловещото убийство на 80-годишния дядо Георги от Белослав неговите похитители загубили голяма сума пари при залагане в местно казино. Има вероятност това да е подтикнало 20-годишния Диян и 23-годишния Митко да сътворят пъкления план за нападението над бившия военен и да задигнат 10 000 лв. от дома му.

Няколко дни след това Окръжен съд – Варна определели постоянна мярка „задържане под стража“ на 20-годишния Диян Валентинов и 23-годишния Митко Иванов, обвинени в грабеж, придружен с убийство на 80-годишен мъж от Белослав. Според Наказателния кодекс, престъплението, в което двамата са обвинени е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна. И двамата младежи са неосъждани. Диян В. има наложено административно наказание глоба за притежание на наркотици.

По повод предстоящия старт на делото с нас се свърза снахата на убитият мъж. Тя изрази опасения пред „Нова Варна“, че извършителите ще се разминат с минимални присъди, тъй като в хода на разследването признали вина и поискали съкратено производство.  Искаме справедлив процес, не може за смърт да се лежи 5-6 години, коментираха близките на дядо Георги.

Според Наказателния кодекс престъплението, в което двамата са обвинени, е тежко и умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право за замяна.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева