in

Започнаха гражданските арести на автоджамбази във Варна

снимка Илияна Николова, Виждам те КАТ Варна

Както се заканиха преди време в социалните мрежи, активни варненци са организираха да пазят нощем паркираните автомобили от крадци. Първите случаи на заловени вече са факт от снощи, разказват очевидци в групата „Виждам те КАТ Варна“

За такава случка разказва Ивайлов Иванов, който собственоръчно е „арестувал“ и закарал в Трето РПУ неуспял обирджия.

Информациите по темата са за общо  два случая, при които са заловени трима разбивачи на коли, бе оповестена в групата „Виждам те КАТ-Варна“, където преди време членове се заканиха, че ще се организират и ще започнат лов на бандити, които трошат колите им.

Както „Нова Варна“ писа преди време само за едно денонощие до администраторите на групата бяха подадени 40 сигнала за разбити автомобили. Повечето случаи бяха в крайните варненски квартали. След алармирането на полицията за същия ден бяха заловени двама крадци на автомобили.

Инициатор на гражданските патрули е Александър Иванов, администратор на групата „Виждам те – КАТ Варна“. Неотдавна Иванов сподели в групата, че самият той е бил потърпевш от набезите на автоджамбазите няколко пъти.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева