in

Терористична атака в Лондон (ВИДЕО)

КОЛАЖ: Нова Варна

Извършителят е  застрелян от полицията в Лондон, съобщи БиБиСи след като е извършил атака с нож срещу няколко души. По данни на МВР няма пострадали българи. 

Властите в британската столица разглеждат случая като терористичен акт. Очевидци споделят, че са чули няколко изстрела около 14 ч. британско време, както и свидетелстват за няколко медицински екипи, които са оказали помощ на пострадали.

Мъжът, елиминиран от полицията в Великобритания, се оказва известен престъпник, наскоро излязъл от затвора.Той е бил наблюдаван от полицията в момента на престъплението. Това се казва в изявление на помощник-комисаря на Скотланд Ярд Люси Дорси.

„Въоръжени полицаи, които участваха в предупредителна разузнавателна операция за борба с тероризма и последваха заподозрения, веднага реагираха, като стреляха по мъжа“, каза представител на Скотланд Ярд. Както британските медии подчертават, това е обяснението, защо толкова бързо властите са идентифицирали инцидента като терористичен акт.

„Заподозреният наскоро беше освободен от затвора, където излежаваше присъда за престъпления, свързани с ислямизма“, добави Дорси.

Няма данни за пострадали български граждани в инцидента в Южен Лондон, при който хора бяха намушкани с нож. Случаят се разглежда от полицията към момента като терористичен акт, съобщават МВР.

Посолството ни в Лондон следи ситуацията и в контакт с местните власти. При необходимост българските граждани могат да се свържа​т с екипа на мисията ни на следните телефони: +44 20 7581 3144, +44 20 75849400.

*******
Спонсор на месеца: Happy Life HappyLife Реклама: Реклама

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/