in

Огромна опашка се изви пред НАП-Варна

Снимка: Събина Костова, "Забелязано във Варна"

Огромна опашка се изви пред сградата на Националната агенция за приходите във Варна.

Причина за това са новите указания с по-строги мерки на Министерския съвет, които приходната агенция трябва да спазва, а именно – избягването на струпването на голям брой хора на едно място.

От мерки за здравна безопасност в сградата могат да се допускат само по 10 души, а между хората трябва да бъде осигурена дистанция от 1 метър, обясниха от НАП за „Нова Варна“.

На входа са залепени указанията, а охранители ги разясняват допълнително на чакащите.

90 % от хората в момента са за плащане в банката. От Агенцията апелират клиентите да се възползват от онлайн услугите им, да ползват онлайн банкиране (при възможност) или да плащат в други клонове на банката в града, за да не се получава струпване, хаос и напрежение.

Припомняме, че още на 11 март Националната агенция за приходите призова всички свои клиенти да се въздържат от лично посещение в офисите на институцията в цялата страна, освен при неотложност.

Клиентите, които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги на: inetdec.nra.bg.

Всички данъчни и осигурителни декларации и справки, както и плащания към бюджета, могат да бъдат извършени онлайн без необходимост от посещение в офис на НАП.

Информация за данъчно-осигурителните изисквания можете да получите на информационния телефон на агенцията – 0700 18 700 или по имейл на електронните адреси за контакт в сайта на институцията – https://nap.bg/page?id=24

От 12 март временно са прекратени консултациите с клиенти на място, осъществявани всеки четвъртък от седмицата.

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.