in

Актуални данни за заразените с коронавирус във Варненска област

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

9 души с коронавирус са хоспитализирани в Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Св. Марина“ към 8 април.

8 са от област Варна, а една пациентка е с постоянен адрес в Добрич, съобщиха от РЗИ след запитване на „Нова Варна“.

9 души се лекуват у дома. 5 са изписаните лица от клиниката. Те са поставени под карантина за 28 дни в домовете им, от датата на дехоспитализация (след изписването им от клиниката).

Общият брой на лабораторно потвърдените случаи с положителен резултат за COVID-19 за Варненска област е 22. Поставени под карантина за 14 дни са 1750 лица.

Според данните на РЗИ-Варна 16 от заразените с коронавирус във Варненска област са мъже, а само 6 – жени.

Заразено е едно дете на 9 години. Имаме едно заболяло лице на възраст между 10 до 19 години. Болните между 20 и 29 години са 6, от 30 до 39 – 8; от 40 до 49 години – 3; от 50 до 59 г. – 2; от 60 до 69 г. – само 1 човек.

Лабораторните изследвания се извършват от клинична лаборатория на УМБАЛ „Св. Марина“ и в тяхна компетентност е предоставянето на информация за броя на изследваните лица.

Въпреки големия обем ежедневно от разнородни дейности насочени към ограничаване разпространението на COV1D-19 РЗИ-Варна успява да се справи с организацията, изпълнението и контрола, като са включени служители от всички структурни твена. В реализирането на дейностите съдействие и помощ оказват Гранична полиция и ОД на МВР – Варна, поясняват от здравната инспекция в града.

За информиране на администрациите, функциониращите обектите и др. заинтересовани страни, служителите на РЗИ Варна са връчили предписания в големи търговски обекти, пазари и др. с указания за предприемане и спазване на противоепидемични мерки.

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.