in

Почина 3-годишното момиченце, блъснато от микробус в Бургаско

Снимка: Пресцентър

В резултат на получените наранявания при пътния инцидент, възникнал на 26 юни около 19.00 ч. в созополското село Росен, в отделение „Реанимация” на УМБАЛ – Бургас вчера е починало три годишното пострадало момиченце. 

В резултат на проведените допълнителни полицейски действия по отношение пътния инцидент от МВР уточняват, че при извършване на ляв завой в задната част на микробус „Фолксваген Транспортер” се блъснало бягащо и внезапно пресякло пътното платно 3-годишно  момиченце  от същото село. Детето е откарано от водача на микробуса в болница. Настанено за лечение в отделение „Реанимация” към УМБАЛ –   Бургас с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

Поради това, че отвел пострадалото момиченце до болницата, в първоначалното съобщение е упоменато, че 31-годишният шофьор е напуснал местопроизшествието и е издирен допълнително за сваляне на обяснения и тестване за употреба на алкохол или наркотици. И двете проби са били отрицателни. Водачът работел към строителна фирма и малко преди инцидента откарал служителите по домовете им. Пътният инцидент е допуснат при прибирането му към собствената къща, съседна на къщата на пострадалото момиченце.

По случая е образувано досъдебно производство.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.