in

Кои са най-важните ползи от яденето на банани

Снимка: Pixabay

Бананите са едни от любимите плодове на много от нас, но освен това те са богати на хранителни вещества и лесно биха могли да влязат в нашата диета.

В следващите редове ще ви представим някои здравословни ползи от консумацията на бананите:

Бананите се предлагат на пазара през цялата година. Струва си да подчертаем като основно предимство и фактът, че те не са скъпа храна. Можете да ги закупите почти във всеки магазин на достъпна цена, независимо от сезона.

Освен това тези плодове има богат хранителен профил и са един от най-известните източници на калий.Според учените един средно зрял банан може да осигури в организма ни 450 g калий, 28 g въглехидрати и 15 g растителна захар.

Бананите поддържат здрава храносмилателната ни система. Те съдържат значително количество фибри, които стимулират преминаването на храната през червата. Тези плодове действа оздравяващо в случай на язва, тъй като неутрализират стомашните киселини и облекчават възпалението.

Консумацията на банани се отразява позитивно и върху кръвното ни налягане. Излишното количество натрий и дефицитът на калий в тялото са сред основните причини за проблеми с поддържането на здравословно кръвно налягане. За щастие бананите осигуряват значително количество от ценния калий, а това е добре дошло, когато страдаме от хипертония.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/