in

Красимир Каракачанов предложи конкретни мерки за подкрепа на ресторантьорите във Варна

Снимка: ПП "ВМРО"

Трябва да се изработи Национална стратегия за развитие на туризма и спасяване на бранша. Това каза днес във Варна лидера на ВМРО и водач на кандидат- депутатската листа във Варна, Красимир Каракачанов. Той се срещна в рамките на посещението си морския град с представители на Сдружението на заведенията в България. Съдействие за 10 спешни искания за мерки и промени в закони, които да изправят бранша на крака, поиска на срещата от името на бизнеса заместник – председателят на сдружението , Марин Сотиров. Сред исканията са премахване на категоризацията на заведенията, намаляване на тротоарното право, преразглеждане на ветото върху тютюнопушенето в заведенията, промени в Закона за шума и околната среда. 

Снимка: ПП „ВМРО“

Ресторантьорите поискаха още съдействие в бъдещия парламент ,редица други мерки в полза на бизнеса, който според тях в момента е на колене. Именно ВМРО е вносител на предложението за 9 процента  ДДС в сектора и ще работим тази мярка да се запази, докато бизнеса се възстанови, а не само до края 2021 година, каза по време на срещата, Красимир Каракачанов. Заложили сме в програмата си и повишаване на задължителния минимален праг при регистрация по ДДС от 50 000 на 150 000 лв за период от три календарни години, като може да остане и след това.  

  • Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/