in

Ако усетите тези признаци, задължително трябва да се откажете от хляба

Снимка: Pixabay

Хлябът е любима част от менюто на повечето хора, а освен това е и основен източник на калории

Но прекалената консумация на хляб и други тестени изделия може да доведе до здравословни проблеми. Ето няколко признака, които издават, че е време да се откажете от тестените изделия

Наддаване на тегло

Ако започвате да наддавате на тегло, задължително е да преразгледате количеството хляб, което ядете. Яденето на две или повече порции бял хляб на ден значително увеличава риска от затлъстяване или наднормено тегло според проучване, публикувано в списанието BMC Public Health.

Високо кръвно налягане

Ако изведнъж стойностите на кръвното ви налягане започнат да се повишават, елиминирането на хляба от вашата диета ще помогне за нормализирането им. Според изследване, публикувано в списание Nutrients, консумацията на една филия хляб един или повече пъти седмично е свързана с по-висок риск от покачване на кръвното.

Постоянни спазми в стомаха

Ако забелязвате, че получавате спазми след консумацията на сандвич или парче хляб, време е да преразгледате обичайната си диета. Възможно е това оплакване да се дължи на целиакия (цьолиакия) – непоносимост към глутена, който се съдържа в изобилие в хляба. Ако се оплаквате от подуване на корема, болка, диария и запек след консумация на хляб, по-добре се откажете от всякакви тестени изделия.

Източник: Actualno.com

По публикацията работи: Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/