Категории: Варна

Генадий Атанасов: Няма нищо драматично в гласуването на нечия оставка. Никой не е застрахован, както и аз

Реклама

Във връзка с излязлата непотвърдена информация за течащи проверки в Община Варна и промените, които остават извън погледа на гражданите, медия „Нова Варна“ се свърза с един от заместник-председателите на Общински съвет – Варна и председател на ПК „Младежки дейности и спорт“ – Генадий Атанасов.

По ваша информация има ли текущи проверки в Община Варна и от кои институции и служби са?

Общински съвет – Варна и Общинската администрация са две отделни институции, но е видимо, че в Общината тече проверка, свързана основно с дейностите и действията на администрацията. Проверките са относно процедурите по обществените поръчки назад във времето и основно ситуацията с боклука, пропуснат е срокът за провеждането на процедурата и сме изпаднали в ситуация, че боклукът да се извозва директно на сметището в с. Въглен. При необходимостта от наложените европейски директиви той да минава през преработка от завода. Проверяващите логично са АДФИ и НАП. 

На последната сесия на Общински съвет-Варна беше отстранен Ваш колега от мястото на зам.-председател. В публичното пространство се коментира и кризата с боклука. Имат ли двете неща нещо общо и ако да, какво е то?

Беше внесено предложение за гласуване на оставката на Янко Станев. Предложението събра над половината от гласовете. Аз лично смятам, че това е един нормален политически акт, с който не е нужно да се драматизира и преекспонира. Няма нищо лично или обидно в това гласуване. Всеки упражни правото си на вот според собствените си политически разбирания. Въжможно е това да се случи на всеки един от нас, включително и на мен. Не намирам общо между кризата с боклука и оставката на г-н Станев. Той обаче е с по-голям опит и съответно има различно мнение.

Какво от развитието на Община Варна остава в страни от ушите и очите на хората. Кои са най-важните промени през последните няколко години във вашите ресори?

В контекста на по-буйната политическа атмосфера в национален аспект забелязвам по-сериозно дебатиране на проблемите и на местно ниво. Конкретно в поверения ми ресор успяхме да помогнем на голяма част от спортните клубове и продължаваме да търсим варианти за останалите. Беше одобрено и допълнителнението ми към предложението за промяна в наредбата, за което съм сигурен, че ще доведе до оптимизиране, по-голяма прозрачност и икономия на средства за Община Варна. 

В жълтите медии излизат доста спекулации относно вашето име. Как ще отговорите на лирическите творения, достойни за роман на Агата Кристи ?

Фалшивите новини и клеветите са сериозен проблем за цялото ни общество. Мисля, че е време държавата да вземе нужните мерки. В моя случай отдавна съм спрял да следя романа на Агата Кристи, но за сметка на това съм сезирал органите. Завел съм дело и търпеливо ще си изчакам момента, в който истината да победи.  

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Кога да закусваме и вечеряме, за да бъде по-бърз метаболизмът ни?

Според експерти сутрешната активност трябва да започва в 6 сутринта, а пълната активност трябва да…

преди 9 часа

Уникална комбинация: Ето с какво да ядете шоколада, за да е полезен за сърцето ви

Руският кардиолог д-р Герман Ганделман съветва хората да ядат на ден по 20 грама шоколад,…

преди 10 часа

Този вулкан бълва злато на стойност 6000 долара всеки ден

Вулкан на Антарктида изхвърля злато на стойност 6000 долара всеки ден. Става въпрос за вулкана…

преди 12 часа

Черешите ли се превърнаха в новото злато: Ето колко струват в Пловдив и в Англия

Много хора са удивени от цената, ня която се предлагат ранните череши. Оказва се, че…

преди 13 часа

Направиха нови записи на химните на Република България и Европа

В края на април министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови…

преди 13 часа

Какви температури ни чакат по Черноморието утре?

От НИМХ прогнозират, че утре времето в страната ще бъде предимно слънчево, като това се…

преди 13 часа