in

Зов за помощ: Да подадем ръка на Паруш от Варна да се пребори с коварната диагноза

снимка: Pixabay

Преди два месеца Паруш Василев от Варна се е сблъскал с тежката диагноза „миелофиброза“, което е рак на костния мозък. 

Съпругата му Анa Василева се обърна към медия „Нова Варна“ с молба за помощ. Ето какво разказа тя:

„Всеки от вас може да си представи какъв шок предизвика за семейството ни тази диагноза. Надявахме се да е грешка, но не. За съжаление е кошмарна реалност“, разказа Ана Василева.

„Водещи специалисти във Варна и София дадоха мнение, че става дума за рядко, много бързо прогресиращо при съпруга ми злокачествено заболяване. Според тях единствената надежда е трансплантация на стволови клетки и то от неродствен донор, което допълнително усложнява ситуацията“, каза още съпругата на Паруш Василев.

Семейството веднага се е обърнало към клиники в Германия и Турция с опит в диагностиката и лечението на онкохематологични заболявания. Те все още не са получили отговор от немската болница, но от Анадолския медицински център „Джон Хопкинс“ са готови да приемат Паруш. Сумата за постъпване в лечебното заведение и първоначални медицински изследвания е 80 000 евро, която е непосилна за семейството.

„Предстои ни дълъг и много болезнен път, но сме длъжни да го извървим – заради сина ни, роднините, приятелите, колегите, заради всички, които обичат Паруш. И не бива да губим ценно време. Затова молим за вашата помощ, защото сами няма да можем да се справим. Вярвайки в човешката доброта, съм сигурна, че ще бъдете съпричастни с нас в битката за живота“, апелира Ана Василева.

Във Фейсбук ще бъде огранизиран онлайн благотворителен базар, в който всеки ще може да предлага свои вещи или услуги, а средствата ще отидат за лечението на Паруш.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на следната дарителска сметка.

Дарителската сметка е:

BG97STSA93000028204877

BIC: STSABGSF

Титуляр: ПАРУШ ГЕОРГИЕВ ВАСИЛЕВ

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.