in

Обявиха четвърта вълна на Covid в голяма европейска държава

Снимка: Pixabay

Франция е изправена пред четвърта вълна на пандемията от Covid 19. Това съобщи говорителят на правителството Габриел Атал, предаде Reuters

Според него новата вълна на вируса е значително по-бърза и има „по-стръмен наклон“ от всички предишни. Говорителят съобщи, че броят на заболелите се е увеличил със „светкавична скорост“, като честотата на заболеваемост е нарастнала с близо 125 % за една седмица.

80% от случаите в страната могат да бъдат причислени към Делта варианта. Здравният министър Оливие Веран заяви, че девет от десет от пациенти не са били ваксинирани срещу вируса.

След заседание на кабинета е бил приет и нов план за борба с коронавируса. В него се предвижда изискване на „здравен паспорт“ за влизане в кина, ресторанти, търговски центрове, а също така и задължителна ваксинация за здравните работници. До момента това са едни от най-строгите мерки срещу Ковид 19 в Европа.

Превод и редакция: „Нова Варна“, Ралица Димитрова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/